Varför skaffa kreditkort?

Många människor hamnar i skuld och får problem efter att ha använt kreditkort. Så varför använder så många människor kreditkort om det är en klassisk fälla att hamna i skuld? En stor anledning är hur bankerna erbjuder sina kunder kredit. De kan enkelt och snabbt göra köp, av variende storlek, väldigt snabbt och enkelt. Många ser kreditkort som ett lån och kan därigenom enkelt låna upp pengar till köp som de kan betala tillbaka när de har pengar. Det har gjort kreditkort populära världen över.

Försiktigare banker och kreditgivare

Under senare år har företag som tidigare varit liberala med kreditgivande blivit mer försiktiga med vem som får kreditkort och ges krediter och lån. Banker, som en gång i tiden var glada att få kunder att dela ut pengar till, är idag mer rädda än någonsin. Därför kan det vara svårt att få lån, krediter och kreditkort, särskilt med betalningsanmärkning. Det gör att vissa ser kreditkort som ett sätt att få råd med saker som lån tidigare kunnat betala för.

Om du är sugen på att skaffa ett kreditkort, men har problem med betalningsanmärkningar och vill ha mer information, har vi skrivit en artikel om hur man kan få kreditkort med betalningsanmärkning.

Bästa lånegivare just nu:

(5/5)
Freedom Finance har samlat flera långivare under ett tak för att hitta det bästa alternativet för dig med en marknadens lägsta räntor. Institutet är oberoende för att ge dig det bästa alternativet. Du ansöker om lån gratis.

Mer information


(4/5)
Om du letar efter bostadslån och har betalningsanmärkningar, obetalda skulder, inte har fast anställning, är egenföretagare eller inte har kredithistorik i Sverige är detta rätt val.

Mer information