Lån med dålig kreditvärdighet

En dålig kreditvärdering kan förstöra dina chanser att få lån med ett stort antal långivare. Personlån och kreditkort med betalningsanmärkning är ofta väldigt svårt att få. Det är såklart ett stort problem för dig som behöver pengar för någonting.

Vid behov av mindre pengar

Tanken med mikrolån, och orsaken att det inte spelar någon roll om du har dålig kreditvärdighet, är att företagen som ger lånen räknar med att du ska kunna betala tillbaka lånet när du får din nästa lön. Så det långivarna av mikrolån är intresserade av är att se att du har ett stadigt jobb.

Lån med säkerhet fungerar på annat sätt och är säkrat med en tillgång som du äger, oftast ditt hem. Och eftersom du har en säkerhet i botten är lånföretaget villig att ta högre risker. Det innebär i praktiken att du kan få högre lån till lägre avgifter och räntor.

Om du har svårt att få lån och du inte vet varför gör du bäst i att ta reda på varför din kreditvärdighet är dålig. Det gör du inte bara för att själv veta, utan också för att se att inga misstag smugit sig in och för att få reda på hur du kan förbättra kreditvärdigheten. Du får reda på din kreditvärdighet genom en kreditvärdighetskontroll.

Bästa lånegivare just nu:

(5/5)
Freedom Finance har samlat flera långivare under ett tak för att hitta det bästa alternativet för dig med en marknadens lägsta räntor. Institutet är oberoende för att ge dig det bästa alternativet. Du ansöker om lån gratis.

Mer information


(4/5)
Om du letar efter bostadslån och har betalningsanmärkningar, obetalda skulder, inte har fast anställning, är egenföretagare eller inte har kredithistorik i Sverige är detta rätt val.

Mer information