Så får du kreditkort med hög kreditgräns

Ibland behöver man ett kreditkort med högre kreditgräns. Om så är fallet, kommer du behöva uppvisa till kreditkortsföretagen att du är en ansvarsfull konsument. Om du kan uppvisa det, kommer de vara mer intresserade av att öka din kreditgräns eller ge dig ett nytt kort med högre gräns. Så hur ska du göra för att få kreditkortsföretagen att se att du är en lämplig kandidat för kreditkort med högre kreditgräns?

För att bevisa att du är en person som kan hantera kreditkort ansvarsfullt, måste du visa kreditgivaren att du kan betala dina kreditkortsfakturor i tid. Om du kan uppvisa att du kan hantera månatgliga kreditkortsräkningar utan problem och utan att överstiga dina kreditkortsgränser, kommer företagen vara mer intresserade av att ge dig ökade befogenheter.

Om du redan har ett kreditkort och vill få ett nytt eller öka kreditkortets kreditgräns, är ett tips att du ser till att varje månad använda kortet ansvarsfullt utan att maximera krediten, och sedan betala igen kreditkortsfakturan så fort som möjligt. Och betala av hela beloppet direkt. Målet är att bygga en god historia med företaget, så att de inte behöver oroa sig över att du kommer betala igen beloppen sent eller inte alls. Att betala minsta belopp möjligt varje månad och utnyttja kreditreglerna kommer bara att ge dig röd flagg och få kreditgivaren att se din betalningsovilja. Men använd kortet så att du kan bygga en historia med företaget. Så använd kortet åtminstone en gång per månad.

Om du ska söka efter kreditkort, leta efter ett med låga räntor och låga avgifter om möjligt. Även om du kommer fram till att det kort som har lägst räntor och avgifter har lägst kreditgräns är det i regel mer ekonomiskt att välja det första kortet i långa loppet. De flesta kreditkortsföretag erbjuder kunder högre kreditgräns efter ett tag i alla fall om de kan sköta kreditkortet under en period. Då kommer inte kortet som hade den högre räntan att vara till fördel alls, utan rent förkastligt. Har du en dålig kreditvärdighet kan emellertid kortet med de höga avgifterna och räntorna vara den sista utvägen till att skaffa sig ett kreditkort.

Bästa lånegivare just nu:

(5/5)
Freedom Finance har samlat flera långivare under ett tak för att hitta det bästa alternativet för dig med en marknadens lägsta räntor. Institutet är oberoende för att ge dig det bästa alternativet. Du ansöker om lån gratis.

Mer information


(4/5)
Om du letar efter bostadslån och har betalningsanmärkningar, obetalda skulder, inte har fast anställning, är egenföretagare eller inte har kredithistorik i Sverige är detta rätt val.

Mer information