Om att skaffa kreditkort med dålig kreditvärdighet

Under livets gång uppstår många situationer där kreditkort underlättar. Ett exempel är köp online; de flesta kreditkort är accepterade av de flesta som betalningsmetod och ger säljaren betalt direkt efter genomfört köp. Genom att använda sig av kreditkort får du dina köp levererade i maximal hastighet och slipper vänta långa perioder på att betalningen ska landa på säljarens konto. I värsta fall kanske inte ens webbutiken accepterar andra betalmedel än kreditkort.

Kreditkort innebär säkrare köp

Kreditkortets kanske största styrka är att det ger köparen ett skydd. De flesta kreditkort har en garanti som skyddar mot att man får varor som inte stämmer överens med beskrivning och skydd mot betalningslurendrejerier samt kapning av kort. Förvänta dig inte samma säkerhet om du använder dig av olika typer av direktbetalningar.

Kreditkort eller kontokort?

Kort kommer i två varianter. Den ena varianten är kreditkort, som innebär att du haar möjlighet att köpa saker på kredit, även om du inte har summan tillgänglig på ditt konto. Kanske behöver du göra ett köp innan lönen kommer, och vill betala summan när din lön har landat på kontot? Den andra varianten kallas för kontokort, och många som har betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet blir enkelt godkända att använda den typen av kort. Principen är mycket enkel, och går ut på att du endast kan använda de pengar som du faktiskt har på ditt bankkonto som är kopplat till kontokortet. Det är det enklaste sättet att få tillgång till kort om du lider av betalningssvårigheter. Om du söker efter kreditkort med betalningsanmärkning klicka på länken för att läsa vår andra artikel.

Bästa lånegivare just nu:

(5/5)
Freedom Finance har samlat flera långivare under ett tak för att hitta det bästa alternativet för dig med en marknadens lägsta räntor. Institutet är oberoende för att ge dig det bästa alternativet. Du ansöker om lån gratis.

Mer information


(4/5)
Om du letar efter bostadslån och har betalningsanmärkningar, obetalda skulder, inte har fast anställning, är egenföretagare eller inte har kredithistorik i Sverige är detta rätt val.

Mer information