Hur kan jag få lån med dålig kreditvärdighet?

Borta är de dagar där det var svårt eller omöjligt att få lån med dålig kreditvärdighet. Om någon frågar rätt lånegivare, och de finns, skulle deras svar i många fall vara ja. För att hitta rätt företag som kan ge dig lån trots med betalningsanmärkning eller dålig kreditvärdighet, gäller det att tänka på vissa saker som är relaterade till lån utan säkerhet.

Det första att tänka på är det är möjligt att hitta långivare, men alla långivare är inte den rätta eller ens bra eller rekommenderat att vända sig till. Så gå inte till första bästa långivare! Orsaken är att många företag försöker utnyttja sina kunders situation för att själva maximera sina vinster på kunden. Det gör de genom att ta ut högre räntor och avgifter från sina kunder.

Idag, genom konkurrens, har marknaden för lån med dålig kreditvärdighet exploderat. Så innan du tar ett lån, se till att hitta rekommenderade företag och information om dem innan du tar lånet. Det gör du genom att jämföra räntor och kostnader mellan företagen som erbjuder lån utn säkerhet. Efter att ha jämfört rätt företag som erbjuder samma tjänst mot varandra har du en aning om vilka långivare som är aktuella och passar dina behov bäst.

En annan faktor du måste ta in i beräkningen vad gäller lån med betalningsanmärkning och dålig kreditvärdighet, är att lån erbjuds som lån med eller utan säkerhet. Här måste du fundera på om du kan erbjuda säkerhet, såsom bostadsrätt eller liknande, eller om du inte har någon säkerhet när du tar lånet. Att ha en säkerhet får ner kostnaderna för lånet.

Många menar att, om du är osäker på när du kan ge tillbaka lånet, så är det bäst att välja lånet utan säkerhet. Det innebär en högre ränta, men du slipper risken att tappa kontrollen och förlora din säkerhet. Men tror du att du kan betala tillbaka i tid så har du billigare kostnader med säkerhet, och det torde vara det smartaste och mest ekonomiska valet.

Om du letar efter låneföretag vid betalningsanmärkning så har vi gjort en topplista där vi sammanfattat och rekommenderar företag som är pålitliga och hos vilka du kommer att spara pengar hos.

Bästa lånegivare just nu:

(5/5)
Freedom Finance har samlat flera långivare under ett tak för att hitta det bästa alternativet för dig med en marknadens lägsta räntor. Institutet är oberoende för att ge dig det bästa alternativet. Du ansöker om lån gratis.

Mer information


(4/5)
Om du letar efter bostadslån och har betalningsanmärkningar, obetalda skulder, inte har fast anställning, är egenföretagare eller inte har kredithistorik i Sverige är detta rätt val.

Mer information